17 augusti kl 10.30

Jag sitter och sliter med en krönika till Mölndals-Posten med utgångspunkt att vara på en plats och vilja vara på en annan. Det går trögt så jag tittar till mejlboxen var femte minut.

Vid senaste titten hittade jag en (till) fråga om jag är hemma snart samt de här bilderna. De vita dukarna i den övre får mig att undra. När jag tittade på Skanskas säljskisser fick jag intryck av att det skulle vara ett underjordiskt garage ungefär där och i så fall behöver de väl gräva betydligt djupare? De kanske har kommit på att de inte kan göra det utan att vårt hus rasar (och – dragit slutsatsen – att det möjligen skulle vara mindre lyckat om det gjorde det?)

Bevittnar vi det första exemplet på att Skanska har noterat att de bygger mitt i ett samhälle? Eller är det bara någon form av gräv en grop, fyll igen den, gräv den igen-övning för att dra ut på tiden? Skulle vi kunna hoppas på att de ger f i att påla och nöjer sig med att bygga en fotbollsplan eller botanisk trädgård eller något annat grönt istället? Fortsättning följer.

Rester av den gamla cykelbanan, den som jag tyckte gick precis utanför huset :-).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)