20 grader i Antibes

Hur är det i Antibes så här års? Jo våren har varit rätt kall men blåregnet har nu blommat över (den här bilden när blomningen sjöng på sista verson har en dryg vecka på nacken). Istället har rosorna och vallmon börjat blomma. På tal om blommor har det i helgen sålts stora mängder med liljekonvaljer eftersom det varit första maj. Det finns både riktiga och konstgjorda. Jag delade en bild på en konstgjord variant som jag tyckte var lite rolig. Caféet Choopys i Antibes dekorerade sina cupcakes med liljekonvaljer som ser ut att vara gjorda av kristyr.

Stränderna börjar bli redo för sommarinvasionen. Det här är den långa sandstranden Salis alldeles nykrattad och med dusch och snackbar på plats. Jag har för mig att det är den där snackbaren som gör egna pommes frites från jättestora färska potatisar. Gott kaffe har de i alla fall.

I parken Albert I spelar gubbarna petanue varje eftermiddag, precis som de alltid har gjort. Men de håller till lite längre österut än de gjorde för några år sedan. Halva parken är fortfarande avspärrad för världens långsammaste byggverksamhet. Reningsverk har jag för mig.

Att det ofta står en rosplanta i slutet av en rad med vinrankor har inget med ögats lyst att göra utan något med bekämpning av ohyra att göra. Fiffigt när de samverkar.


Idag lånar jag minsann mobilbilder från annat håll till #blogg100

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)