Tre höstbilder från Rönningesjön i Täby

Har jag slutat fotografera och blogga? Nej inte alls. Men jag jobbar rätt mycket just nu och det går snabbare att slänga upp en mobilbild på instagram än att ladda ner den från systemkameran, fixa den, ladda upp den här på bloggen och skriva något intressant om den.

Idag fick jag dock lust att tömma minneskortet för att se vad som fastnat. Så värst imponerad blev jag inte. Att ta bra foton kräver ständig övning och på sista tiden har jag mest fotat med mobilen. Det gör att jag spanar efter motiv som passar för det formatet, typ fina landskapsbilder med vatten i solnedgång, snarare än roliga detaljer som kräver makro eller tele.

Plus att jag slutat bära runt på kameran. Det sista är väl den främsta anledningen till bristen på bra närbilder… Hade jag exempelvis haft med kameran häromdagen hade jag kunnat fånga både häger och hackspett på bild när jag gick runt Rönningesjön. Det har blivit rätt många varv runt Rönningesjön på senaste tiden och de här tre bilderna är alla därifrån fast från olika promenader.

Jag börjar komma igång igen efter förkylningen jag drog på mig på Bokmässan. Mycket nöjd med detta. Allt är faktiskt rätt bra så jag har inte så mycket jag känner ett behov av att skriva om. Lusten och behovet återkommer säkert. Cheerio så länge.

chefstomaten