Anonine och Orange har gaddat ihop sig – ingen tv för mig

Mutter mutter. Nu är jag minsann sur igen. Jag har suttit framför datorn och jobbat sedan före sex och när det äntligen var dags för middagspaus, då ville jag ha lite kravlöst sällskap. Slöglo på tv alltså. Att se på tv på det normala sättet (det vill säga i mobiltelefonen eller på nämnda dator) går inte. Svt play har spärrar, bara svenska IP-adresser kan se på de program jag vill se.

Detta har vi i ett drygt år kommit runt med hjälp av Anonine. Men det har slutat att fungera. På min nya dator fattar jag inte ens hur jag ska koppla upp mig, men Kocken har samma dator som förut och det funkar inte för honom heller. Dessutom blir det olika felmeddelanden varenda gång. Jag har kontaktat kundtjänst men efter en vecka har de fortfarande inte svarat.

Alternativ två för tv-tittande är vanlig dumburk. En sådan finnes. Men för att den ska visa rörliga bilder krävs att den antingen kopplas till en dator, dvd eller pratar med den vita burken från Orange. Vi (Kocken) har något avtal med dem som inkluderar bredband, tv och telefoni. Jag har exempelvis fast telefon här, en lyx jag inte unnat mig i Sverige på 8 år. Tv har vi inte bara vanliga franska kanaler utan även BBC och så ett gäng filmer som går att få odubbade på originalspråk. Det var en sådan jag hade tänkt mig som sällskap till middagen. Istället fick jag kall mat efter att ha slagits med den vita lådan alltför länge.

Nåväl. I brist på tv får jag väl dricka vin dårå. Skål!

chefstomaten

Last updated on juli 8th, 2016 at 10:51 f m