Återbesök vid Mölarps kvarn


Att fotografera samma kvarn vinter och sommar verkar tillsammans med ormbunkar vara min senaste vurm. Häromveckan var det Brokvarn i Marks kommun, idag presenterar jag Mölarps kvarn utanför Fristad i Borås kommun.

Jag hade en idé att jag skulle fotografera exakt samma motiv från samma plats som i vintras. Det var bara det att jag tydligen inte kom ihåg var jag stod i vinstras plus den lilla petitessen att träd och buskar med löv skymmer sikten mer än ensamma grenar. Lägg till att det som var visserligen svårforcerad iskana i vintras var en vildvuxen äng med brännässlor i år så var min plan inte lika lätt att genomföra som jag hade tänkt mig.

Det blev ett par snabba bilder innan vi hastade mot bilen igen. Vädret slog nämligen om, mörka moln rullade in och det började blåsa.

Jämför gärna med mina Iskalla bilder av Mölarps kvarn i Västergötland. Jag tycker nog att vinterbilderna var bättre.

chefstomaten