Avrundade med vandring runt Cap d’Antibes

Veckans vandrande med Forumresor avrundades med en sväng runt Cap d’Antibes. Jag valde denna vandring för att den är så annorlunda jämfört med övriga vandringar genom att den går längs havet med badmöjligheter. Sedan är det bekvämt för mig med en vandring jag känner till väl. Till sist är den så fantastiskt vacker.

Bussen släppte av oss ovanför Villa Eilen Roc och vi vandrade ner till havet. På bilden går en del av gänget längs muren till Château de la Croë som en gång ägdes av Wallis Simpson och abdikerade kungen. Idag ägs det av stenrik ryss.

Vi strosade i sakta mak på stigen längs med vattnet bort till Plage de la Garoupe för ett dopp och en pick-nick. Där någonstans råkade jag visst packa ner kameran så denna trevliga del fastnade inte på bild.

Men här kommer ett antal bilder som jag snabbt plockat ut när jag väl egentligen borde ha packat. Men jag vet att en och annan är nyfiken på att se mina bilder så här kommer en bunt. Fler kommer när resväskan är fylld.

Stigens skick var delvis sämre än tidigare år, framförallt borde någon ut med häcksaxen för det var riktigt smalt på sina ställen.

Strandsilja såg vi mycket av. Den är ätbar och användes förr (före 1500-talet) i tvåltillverkning.

Efter pick-nick och bad vandrade vi längs bilvägen tillbaka till Antibes. Jag berättade lite om min stad.

Den här killen ville gärna att vi skulle beundra hans konster.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)