Bästa osten i Antibes finns på marknaden

På söndagar finns det tre stånd som säljer ost på marknaden i Antibes. Två av dem är som tagna ur en turistbroschyr: snygga högar med perfekta ostar, vackra och tydliga skyltar och provsmakning. Sedan har vi det här... Det utmärker sig med marknadens längsta kö. Gissa var jag handlar ost! Idag blev det Sarde (italiensk pecorino-historia), Tomme de Savoi (koost fr bergen) och Chevre Magnifique (hårdost på getmjölk). #marchéprovençal #runtantibes #MittNice #ost #marknad #antibes #franskarivieran #franskmat #franskost
Ost är en viktig ingrediens i min franska kosthållning. Faktiskt får jag ihop i princip hela kostcirkeln med några tomater, bröd, vin och så ost. I somras skrev jag en del om hur jag äntligen hittat bästa osthandlaren och att jag gärna tog en sväng förbi på morgonpromenaden, men jag la inte med någon bild. Den kommer nu.

Osthandlaren mitt på Marché Provençal

På söndagar finns det tre stånd som säljer ost på marknaden i Antibes. Två av dem är som tagna ur en turistbroschyr: snygga högar med perfekta ostar, vackra och tydliga skyltar och provsmakning. Sedan har vi det här… Det utmärker sig med marknadens längsta kö. Det är faktiskt den enda välordnade kön jag känner till i Frankrike.

Några av mina favoriter just nu är sarde som är en sardinskt pecorino-liknande historia, tomme de savoie som är koost från franska bergen och så en chèvre han kallar magnifique och är en hårdost gjord på getmjölk.

chefstomaten