Bilder från matmarknaden i Aix en Provence

Lika bra att erkänna: jag kan inte gå förbi en matmarknad utan att lyfta kameran. Jag säger lyfta, eftersom kameran sällan är nedpackad när en marknad närmar sig. Den är i största allmänhet sällan nedpackad. Om man kan lida av ”avtryckarfinger” på samma sätt som ”tennisarmbåge” eller ”musarm” så är jag på god väg dit.

Det finns knappt en korvstump, en firre på isbädd eller en låda med grönsaker från Ventimiglia i öster till Aix en Provence i väster som jag inte har fotograferat. Mina marknadsbilder räknas i hundratal, om det nu inte är tusental.

Jag hoppas att jag utvecklas i mitt fotande, att jag inte bara tar samma bilder om och om igen utan att jag får till bilden lite bättre. Skärpan, kompositionen, ljuset… Hoppet är det sista som överger människan men möjligen har jag bara en väldig massa dubbletter.

Jag har nämligen en del favoriter och det är nog så att just dessa livsmedel hamnar på bild om och om igen, medan jag helt diskriminerar andra.

Jag blir i varje fall rätt hungrig av dessa bilder, alltid något. Ja kanske med undantag av den sista, selleri är inte min grej.

Den första bilden är fotad med normalzoomen (Canon 24-105mm), alla andra med makrot (Canon 100mm 2,8 makro) som kanske borde döpas om från blomobjektivet till marknadsobjektivet?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)