A bon port – café vid fyren uppe på Cap d’Antibes

Häromdagen knatade jag upp till fyren La Garoupe igen. Chemin de la Calvaire, vägen upp som används som processionsväg när barfota sjömän bär en staty upp och ner till kyrkan varje år, var knaggligare än någonsin.

Väl uppe konstaterade jag att någon ansat grönskan vilket gör att utsikten över bukten där Antibes ligger är bättre än den varit på flera år. Som jag minns det brukar skylten vara mitt i det gröna, inte i överkant.

Nu har jag inte orkat kika igenom mitt fotoarkiv för att se om jag minns rätt men Tomatsallad tipsade om den här bilden från 2011. Den ser ut att vara tagen i en liten annan vinkel, troligen stående på en bänk för att kunna hålla upp kameran så högt som möjligt.

Det är samma sak med caféet. Jag vet att det funnits ett café där tidigare men jag tycker att Le Bistrot du Curé à Bon Port ser nytt ut på något sätt. Lite fräschare och lite fler kunder.

Jag hade redan ätit när jag kom dit så det var inte aktuellt att proväta något men jag har kollat med andra som gjort det. De säger att det är enkelt men bra. Menyn ser vettig ut tycker jag. Pissaladière med sallad för € 6 låter som en trevlig lunch. Kanske ska prova den någon annan dag.

Vill du som läser detta också göra dit kan du antingen ta bil upp till fyren som ligger på högsta punkt på Cap d’Antibes eller ta en av flera vägar dit. Jag brukar alltid ta stigen Chemin de la Calvaire som börjar mitt emot småbåtshamnen Port de la Salis.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)