Inget blev som det var tänkt i Biot

Biot är glasbyn norr om Antibes där jag förr eller senare brukar hamna när jag är spontan och sätter mig på första bästa buss. Jag har aldrig haft något emot detta, det är lagom långt att åka dit och en kaffe under ett platanträd är aldrig fel.

Mitt senaste besök i Biot var dock ingen riktig succé. För det första verkar de ha lagt om bussnätet så alla bussar går till Carrefour. Vill man till Biot behöver man nästan ha koll på när bussarna avgår. Sedan var springbrunnen vid platanträdet avstängd (vattenbrist) och ”rätt” kaffeställe var inte kvar. Istället gick vi på bageriet och beställde in ett bakverk som såg kul ut. Nerifrån och upp bestod det av en hård botten, vaniljkräm, fikon och glasyr. Jag undrar vad av detta som orsakade min massiva allergireaktion? Några antihistamin hade jag inte med mig och något apotek kunde vi inte hitta uppe i den gamla stadsdelen. Det blev en snabb reträtt till Antibes.

När jag ändå var i Biot passade vi på och promenerade upp till starten för vandringen mellan Biot och Valbonne. Jag läste någonstans att delar av den stängdes av i samband med översvämningarna av La Brague för några år sedan och ville kontrollera att stigen hade öppnat igen. Det kanske den har, men just nu var hela området avstängt på grund av brandrisk.

Summa summarum har jag varit mer nöjd med mina tidigare besök i Biot.

chefstomaten