Bra vårdcentral i Funäsdalen är behållningen av träningslägret runt nyår

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Planen för nyår och trettonhelgen i Tänndalen var sisådär en mil skidåkning om dagen. Det blev exakt noll meter skidor. Inte heller fick jag provat nya bageriet som öppnat i de lokaler där Villan 1951 höll till för några år sedan. (Men jag har fått rapporter om att det är Stockholmspriser, 55 kr för ett bröd).

Lätt att få en läkartid på Vårdcentralen

Däremot fick jag provat Vårdcentralen. Det är ju inte fy skam det heller. Den är riktigt bra. Det är bara att gå dit och ta en nummerlapp mellan 8 och 16. Väldigt enkelt. I väntrummet finns en tv vilket gör att väntetiden lätt fördrivs.

Mitt besök hos läkaren varade ungefär 2 minuter. Det var så lång tid det tog för honom att instämma i min egendiagnos: öroninflammation.

Jag får erkänna att jag var lite överraskad över att träffa en livs levande läkare i Funäsdalen. Jag råkar veta att Region Jämtland-Härjedalen köpt in en vagn till just den Vårdcentralen som gör att man ska kunna få kontakt med läkare på distans.

Fotopromenad med bil

För att stilla mitt fotobegär så blev det en fotopromenad med bil en dag. Den dagen var det tjugo minusgrader så Kocken var ändå inte sugen på att åka skidor, något han annars gjorde de flesta dagar.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)