Buss höjs till €1,50 på Rivieran 3 maj

Den 3 maj (2013) höjs biljettpriset på alla bussar på franska Rivieran från €1 till €1,50. Sedan enhetspriset €1 infördes 2008 har bussåkandet ökat med 25% och överfulla bussar är en vanlig syn. Särskilt populära är bussarna till och från Nice längs kusten. Ska jag exempelvis med buss 200 från Nice till Antibes så gäller det att gå till ändhållplatsen för att få sittplats. Ändhållplatsen flyttas oftare än jag hinner blogga om det men i julas låg den på Albert 1 nära promenade des anglais för att åka i riktning mot Antibes medan ändhållplatsen åt andra hållet låg kvar ett par tvärgator upp – på samma plats där påstigningen var i somras.

Priset är fortfarande lyxigt lågt men det är ju alltid trassligare att hålla ordning på två mynt än på ett och de där 50-centsmynten är en allmän bristvara. Nu finns det tiopack av biljetter att köpa om man tycker det verkar krångligt med myntpysslandet.

Det finns bussar åt många håll som synes på denna rätt usla bild av bussnätet runt Antibes. Exempelvis ta en buss till Biot eller Valbonne och vandra längs floden Brague. Medan man väntar på buss på busstationen i Antibes kan man fika på Fleur de Café som ligger precis bredvid.

Jag har gått med i en utmaning att blogga ett inlägg om dagen i etthundra dagar vilket gör att jag blandar ämnen ännu vildare än jag brukar göra. Detta var nummer 68/100 i #blogg100.

chefstomaten