Byggstart för Göteborgshjulet

Igår var det byggstart för Göteborgshjulet, i folkmun även kallat Göran Johansson-hjulet. Det ska vara klart 22 maj och en tur kosta runt 85 kr. GP, västnytt och facebook är fulla av synpunkter att det är onödigt, dumt, fult och dyrt. Ja, ett pariserhjul är inte det allra mest nödvändiga i en stad, håller med. Men samtidigt, är det någon som har tagit en sväng förbi stället det ska stå på de senaste åren? Sedan trafiken försvann ner i tunneln är det så kallade kanaltorget vid Operan stendött. Ett transportområde som känns övergivet. Varje gång jag går där tittar jag mig omkring och förväntar mig att bli överkörd när som helst. Och området är centralt, mitt mellan Femman, Operan och Lilla bommen. Lilla bommen är för övrigt, förutom en hållplats för Älsvsnabben, den enda gästhamnen i Göteborg (som jag kan komma på just nu iaf). Något måste ju göras med platsen. Frågar du mig så bör alltid tomma, centralt belägna platser fyllas med trevliga caféer. Eller något annat näringsställe där svenska mikrobryggerier har en central plats. Men kanske behövs något dragplåster som kan få dit folk? Och, tja, varför inte ett pariserhjul? London Eye har blivit rätt poppis.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on maj 15th, 2010 at 05:24 e m