Lumix T27 – brun, snygg och rejäl vidvinkel

Min gamla canon ixus behöver pensioneras, men vad ska den ersättas med? En kompis föreslog lumix T27 och lånade ut sitt exemplar i några dagar. Jag förälskade mig omedelbart i den bruna färgen. Det är inte en helt oväsentlig detalj, ska man bära omkring på kameran varje dag i flera år är utseendet viktigt.

Det jag gillade näst bäst var den rejält tilltagna vidvinkeln (25mm). Det är nämligen något som jag verkligen saknar med min systemkamera, att jag inte har något vidvinkelobjektiv. Det är framförallt irriterande när man är på semester och bara får med halva byggnader eller måste knö upp sig i ett hörn för att få med mer än halva sällskapet.

Två bilder av Eriksbergshallen tagna från exakt samma plats. Den vänstra är tagen med min Canon Eos 400D med ett objektiv som motsvarar 38mm, den högra är tagen med Lumix T27. (Det är förresten här som da Vinci-utställningen :and there was light visas just nu.)

Behovet av vidvinkel är inte lika uppenbart i en landskapsbild.

Det var riktigt bra att jag fick låna lumixen några dagar. Jag kom fram till att ifall jag bara skulle ha en kamera, var detta en riktigt bra kompromiss mellan storlek och prestanda. Men jag byter inte bort min systemkamera, den tar betydligt bättre bilder på en del områden (exempelvis närbilder och djur som rör sig snabbt). Det jag behöver är ett litet smidigt komplement till systemkameran. Gärna lika snygg och med samma vidvinkel som lumixen men vara mindre. Jag kan offra exempelvis zoomen.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 27th, 2011 at 12:29 e m