Café Mignon i Varberg

Egentligen åkte vi till Varberg för att jag skulle introducera mina vänner till Tovedals. Jag talade hela vägen om den goda italiensk latten och alla läckra tilltugg i den mysiga delikatessbutiken. Snopet nog var dörren stängd och lokalen nedsläckt – de hade fallit offer för den epidemi av söndagsstängt som drabbat större delen av Varberg. Det enda café vi hittade som var öppet var café Mignon. Vi var inte de enda som var på fikahumör, det var en konstant kö hela tiden och rejäl rush. Inte konstigt, de har ett suveränt läge bredvid torggrillen och en rejält tilltagen uteservering. Det kanske inte riktigt är uteserveringssäsong ännu, vi fick kura inlindade i orange gevaliafiltar.

Räkmacka 55 kronor och café latte 39 kronor. Räkmackan är inte så mycket att orda om, den var ok även om jag undrar varför majonäs är någon form av obligatorium på räkmacka. Jag sänder i alla fall längtansfulla tankar mot räkmackan med färskost och färskriven pepparrot som serverades på Snäckan i Kungsbacka en gång i tiden. Den var värd en resa. Vad gäller kaffet på Mignon så tycker jag att när det kostar närmare 40 än 30 kronor så är det snudd på rån. Det vore ok om kaffet höll någon form av särskild hög kvalitet men när det är klassisk latte-i-glas-kvalitet så är det för alldeles för dyrt. Dessutom gav det här kaffet mig ont i magen (de övriga två blev illamående`- det berodde dock troligen på överdosering av noisette-syrup). Nä nästa gång får jag kolla i förväg att Tovedals verkligen är öppet innan jag åker till Varberg.

Tovedals har nu flyttat till tjottahejti och ligger inte kvar runt hörnet om hotell Gästis. Under sommaren har de dock ett sommarcafe nere vid Apelviken. Sommarcafét är öppet på söndagar (tillagt juli 2010).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)