Cagnes-sur-mer 16 januari 2011

Det damp ner ett mejl från en norrman som bor i Cagnes-sur-mer. Mejlet innehöll bilder tagna längs strandpromenaden i söndags. Så här fantastiskt fint var det då! Familjer som har pick-nick i solskenet, en segelbåt på väg ut från hamnen och en entusiast som verkar vara i och bada.

En bit från det eviga regnandet över nyår det!

Jag slog upp lite väderstatistik för Nice. Januari, som är den solfattigaste månaden, har normalt 149 soltimmar och 6,5 regndagar. Med tanke på hur hur många dagar det regnade när jag var nere så borde solen skina resten av månaden :-).

Siffrorna säger kanske inte så mycket om de inte sätts i relation till något. Vad ska jag jämföra med? Nice har statistiskt sett 341 soltimmar och 2 regndagar i juli. Ok, solen är uppe längre sommartid och det är torrare. Men vad betyder det? Jag försökte leta reda på lite statistik över Göteborg. Efter en stunds googlande kan jag konstatera att jag inte är ensam om frågan.

Kan också berätta att Göteborg hade 49 soltimmar i januari 2009 så om 2009 var ett normalår så skiner solen tre gånger så mycket i Nice som i Göteborg i januari (den som lyckas gräva fram statistik över soltimmar i Sverige ska få en guldstjärna av mig)! Någon idé om antal regndagar i Göteborg har jag heller inte lyckats gräva fram men det är väl 20-30 :-)

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)