Dagens bild: konservburkar

Det är möjligt att jag är en aning märklig, men jag tycker att de här högarna med konservburkar är väldigt fräcka! Just de här fotade jag i farten (m lilla kameran) på Lafayette på Cap3000 utanför Nice, men det finns en butik i gamla Antibes som i princip bara säljer konservburkar med sardiner och annat fiskrelaterat.

Jag har ingen superkoll på vad burkarna innehåller, det är mer estetiken än eventuella matassociationer jag gillar. Jag har dock provat två sorters makrill i konservburk från Intermarché. Makrill tycker jag är en bra grej att ha hemma, då har man alltid lite nödkost om man av någon anledning inte skulle ha möjlighet att handla mat (t ex om man dimper ner en söndag när alla affärer är stängda). Men just de makrillarna jag provade var hemska! Den minst oätliga var senap och vitt vin. Minns tyvärr inte vad den som var värre innehöll.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)