Chillbox i Täby – coola frozen youghurt

Nya Chillbox i Täby centrum erbjuder gigantiska frozen youghurt i coola cerise boxar. Väggen med cerise kvadrater och det stora utbudet med alla typer av topping som går att tänka sig och några till (hela oreo?) gör detta till ett måste-prova-ställe. Disken med topping påminner mig om ett glasställe jag besökt i USA. Jag minns inte längre var i USA för det var under någon av mina resor kors och tvärs 1995 eller 1996 men jag har för mig att det var varmt, typ Texas. Oavsett var det låg så var det speciella att man inte valde färdiga glassar utan man valde smaksättare ur lådor ungefär som på Chillbox och sedan arbetade personalen in de färska jordgubbarna eller vad man nu hade valt i glassmeten och serverade. Troligtvis den godaste glassen jag ätit.

På Chillbox serverar man sig själv och första steget är att ta en plastbytta och hälla i youghurt. Det är som att ratta en mjukglassmaskin men mitt tips är att inte satsa på att mjukglasspyramid på toppen. Ärligt talat är det ett bättre rättesnöre att bara fylla byttan till hälften för de är rejält rymliga och finns bara i en storlek. Det gäller att vara mjuk på handen för först kommer inget och sedan vips kommer det massor. Det finns flera olika smaker, bland annat mango, vanilj, choklad, cookie och naturell. Av de vi provade förordar vi bestämt naturell. Särskilt vaniljen smakade extremt konstlat.

Nästa steg är nästan lika roligt, att välja och lägga på topping. Det finns en avdelning med frukt, en annan med godis och till sist en med såser. Allting säljs för samma pris, 200 kronor per kilo. Vi lyckades visst skrapa ihop ett drygt halvkilo för de två youghurtarna på bilden kostade 118 kronor ihop.

Det var skoj att prova Chillbox och jag har sparat min kartong som är i stadigt material och perfekt att slå in julklappar i. Men det är tveksamt om jag kommer gå dit igen. Trots allt är jag ingen stor frozen youghurt-fantast.

chefstomaten