Dag 10: Sökandet efter det perfekta picnicbordet (52 km)

Otroligt skönt att köra en dag utan packning! Vi hade styrväskorna och Rolf en sidoväska med reparationsgrejer, mediciner, jackor. Sen köpte vi lite bröd, makrill i vitvin och kryddor, ost, bananer och kämpade oss över två rejäla kullar (kanske 3–4 km uppför med > och lika mycket nedför) via Gyé till Essayes. Här fanns en Renoir-ateljé som vi missade första varvet och som var stängd andra gången vi passerade. Inget att se. Vi tog en fika i Essayes och kompletterade lunchen med äppeljuice. Här fanns också Maison du Vin, men bara öppet på eftermiddagarna. Vi drog någon knapp halvmil ned längs Ource där vi hittade ett picnicbord. Rolf grumsade över att det var för tidigt (11.40) men jag insisterade och sade att picnicbord hittar man minsann inte överallt. Fel, skulle det visa sig, den perfekta spoten fanns nån mil bort.

Lunchen var riklig och god, även om Rolf visade sig vara lite picky med makrillen.

Vi cyklade tillbaka längs andra sidan floden via Essayes till ett annat Loches, Loches sur Ource. Där hade de gjort en stor champagneflaska helt i champagnekorkar. Skojigt. Där fanns bord, men bästa stället fanns ytterligare några km bort, invid flodstranden och lilla D103 som vi tog tillbaka till Gyé. Sen bar det tillbaka samma väg från Gyé till Les Riceys, men det tedde sig ändå annorlunda från andra hållet.

Rum 5 var spegelvänt mot rum 6 och hade dusch och toa, inte bad med separat toarum. I övrigt var de lika. Vårt bagage stod där och väntade. Skönt. Efter dusch och tvätt försvann plötsligt lyset. Vi trodde först det gällde hela huset och började oroa oss för brylépuddingen, men det visade sig bara vara vårt rum som drabbats. Vi lyckades förklara problemet, och hoppades att de skulle fixa det medan vi njöt vid poolen. Varmt i luften, men mulet, så vi hade ingen direkt önskan att bada. Ett par franska pojkar var i vattnet och lekte hela tiden.

Kvällen firades med ytterligare en god middag och förstås brylépudding till dessert.

Detta är nionde delen i Tour de Paris 2002, en cykelresa skriven av gästbloggaren Eva Heljesten. En introduktion till resan finns här och alla delar här.

Last updated on december 26th, 2020 at 10:24 f m