Dagens bild: Uppsala universitetsaula

Nostalgin! Vid senaste besöket var jag klädd i svart balklänning, studentmössa och vita handskar. Samt en röd kaninballong som jag hade visst besvär att hålla ordning på. Den försökte hela tiden rymma från sin plats under en bänk. Jag var marsalk och ballongen hade jag fått av Nettur (som också lånat ut klänning) men jag minns inte alls varför jag hade med ballongen på doktorspromoveringen. Då hade jag knappast kunnat gissa att jag skulle sitta här tjugo år senare för att sälja böcker på en konferens. #uppsala #studentminnen #förlagschefensvardag #universitetshuset
Som gammal Uppsalastudent är det naturligt att en och annan tanke går till Uppsala på sista april. Därmed har jag även förklarat valet av dagens bild. Det är en bit av det maffiga taket i universitetsaulan. Bilden tog jag på en konferens i höstas och det var ganska nostalgiskt att återse dessa gamla jaktmarker. Förra gången jag var där hade jag svart balklänning, studentmössa och vita handskar. Samt en röd kaninballong som jag hade visst besvär att hålla ordning på. Den försökte hela tiden rymma från sin plats under en bänk. Jag var marsalk på en doktorspromovering eller något sådant. Ballongen hade jag fått av Nettur (som också lånat ut klänning) men jag minns inte alls varför jag hade med den. Nettur bor för övrigt kvar i Uppsala och har lagt upp bilder på sig själv på mösspåtagningen med ballonger, en för varje son.

Men det var egentligen inte det jag hade tänkt skriva utan att det faktiskt inte är Valborg idag. Helgonet Valborg har namnsdag imorgon. Idag är det Mariana eller aftonen före Valborg, Valborgsmässoafton. Detta lärde jag mig häromdagen när jag bar iväg en hög med böcker till en brevlåda och lyssnade på radio. Det var nytt för mig och jag har haft stor användning för denna information hela dagen i diverse debatter huruvida det heter Valborg eller sista april idag. Eller om man firar vårens ankomst.

Oavsett vad ni firar ikväll så glömmer ni väl inte bort våra fyrfota vänner?

chefstomaten