Dagens nödinlägg i #blogg100

De här tulpanerna skulle kunna vara de allra mest fotade tulpanerna i historien av välfotade tulpaner. De förekommer redan flera gånger på förstasidan på Tomatsallad, men här kommer de igen för att förgylla ännu ett nödinlägg till #blogg100 – utmaningen att blogga ett inlägg om dagen i hundra dagar (vilket inte är så svårt, svårigheten är att skriva ett läsvärt inlägg om dagen i hundra dagar). De senaste dagarna har jag förvisso lagt ner en hel del tid på Tomatsallad men de synliga resultaten är skrala. Jag har ägnat mig åt felsökning utan att lyckas lösa problemet (något som gör mig rätt grinig).

Med tanke på att jag har en ny bok ute (om du lyckats missa det så heter den Mitt Nice, kom ut här om dagen och återfinns på listan över mest sålda böcker på Bokus just nu) är jag lite grann intresserad av att kunna dela länkar härifrån på Facebook. Tyvärr blir länkarna av okänd anledning just nu skitfula. Ibland kommer varken bild eller text med och när en bild kommer med så är det nästan alltid fel bild. Delar jag en länk om Mitt Nice vore det ju trevligare med en bild av bokomslaget än Stockholms Stadshus eller en solbelyst mur i Mölndal. Särskilt roligt vore det om detta funkade när andra delar. Flera av mina vänner har gett min bok draghjälp genom att dela länkar och då hade det ju varit fint om rätt bild hade synts.

Min felsökning ledde mig till Facebooks debugger tool. Kul grej. Man skriver in sin adress och sedan får man en lista med vilka allvarliga fel i open graph som finns på sidan. Väntar man tio minuter och pillar in samma länk får man en ny uppsättning med fel. Väntar man ytterligare en stund så kommer det upp en ny uppsättning med rödmarkerade data. Känns stabilt.

Jag googlade vidare och ett plugin med det förtroendeingivande namnet Facebook Thumb fixer hade fått strålande recensioner och skulle lösa alla problem. Den gjorde dock inte ett smack för Tomatsallad mer än krockade med Yoast SEO. Yoast åkte ut och All in one SEO fick förnyat förtroende. Det är inte mer än en vecka sedan som jag gick åt andra hållet i ett försök att lösa problemet. Eftersom felen kvarstod blev All in ones saga kort och jag återvände till Yoast. Någonstans där gav jag upp. Jag har ju annat för mig. Som att hålla koll på topplisteplaceringar.

Om jag postar dessa tulpaner om och om igen så ökar sannolikheten för att de dyker upp som illustration av de mest osannolika inlägg eller hur?

De här tulpanerna vissnade verkligen på ett fint sätt. Kändes sorgligt att slänga dem. #tulpaner

 

En gång om dagen svamlar jag ihop ett inlägg och taggar det med #blogg100 

 

chefstomaten