Datorkrasch

datorn

Nämen tack. Detta var ju precis vad jag behövde. Lite datorstrul ovanpå allt annat. En fungerande dator är ju helt överskattat för en författare. Platon, Aristoteles och Jane Austen skrev minsann inte på någon dator. Vet inte vad de använde, pinne i sanden, vaxplatta, gåspenna på papyrus/pergament/papper? Dög det för dem borde det duga åt mig – eller hur? De är faktiskt fortfarande kända flera hundra eller tusen år senare så jag kan väl bara göra samma sak?

På förekommen anledning. Alla som vill berätta hur otroligt väl just deras dator funkar och hur smarta back-uplösningar som de använder – gå berätta det för någon annan – ok?

Jag vill inte låta grinig men skadeglada pekpinnar är helt enkelt inte hjälpsamt. Jag kommer inte köpa någon Mac. Det spelar ingen någon roll om de är bra eller inte, jag vill inte ingå i den sekten. Konstruktiva förslag är däremot välkomna.

Oh, just det. Jag har numera ingen kalender så om jag har något möte inbokat med er kan det vara fiffigt att berätta det för mig. Däremot är inte mina bokmanus förlorade för världen. De har Fritz räddat ut ur datorn åt mig så nu sitter jag här med min thinkpad från 2004…

5 Comments for “Datorkrasch”

says:

Svintrist! Nä, inte läge för skadeglada kommentarer, håller med.
Det bästa du kan göra är väl (om du räddat allt viktigt på hårddisken?) att köpa en ny dator. De är ju skapligt billiga nuförtiden. Har du fortfarande saker du vill rädda behöver du leta reda på en kunnig som kan se om den (eller dina data) går att rädda genom nåt komponentbyte eller så. Nyckelordet här är KUNNIG. Inte alltid lätt att hitta. Det kostar ju dock en del, och den pengen kan närma sig kostnaden för en ny dator. Något att fundera över.

says:

De mesta data verkar vara räddat. Min kära bror har kopierat hårddisken och mejlat mig mitt bokmanus iaf. Det verkar inte vara fysiska datorn som kraschat så mycket som Vista som gett upp. Trist som sjutton och usel tajming men det är åtminstone bara tid och pengar det handlar om, inte oersättliga saker som gått till spillo.

says:

Öh? Vista ger inte upp. Om det inte kommit in virus… 
Men skönt i vilket fall om data är räddade, det är ju trots allt det viktigaste. Bilderna också?
Förstår att tajmingen kunde varit bättre… 

chefstomaten

says:

Efter den där övningen i höstas när jag skulle uppdatera Vista till service pack 2 och det inte gick tappade jag förtroendet för Vista.

Bilder har jag de flesta på externa hårddiskar redan eftersom hårddisken på datorn är så liten men jag tror de kom med också. Nu är det mest akuta bekymret att jag inte har någon kalender.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.