De konstigaste bilderna av Tarascons slott

Mitt mellan Arles och Avignon ligger två städer på var sin sida om Rhône. På den franska sidan ligger Beaucaire som har kanalförbindelse till Canal de Midi och är den ur besökarsynpunkt trevligare staden med fler restauranger och mer välunderhållna hus. Det finns ett skäl att först besöka det provensalska Tarascon och det är kung Renés slott.

Bild taget 2022 från ett tåg när det korsar Rhône. I bilden syns slottet.

Den gode Kung René I

1400-talskungen René d’Anjou var greve av Provence och under delar av sitt liv hertig av Anjou, greve av Piedmont, hertig av Bar, hertig av Lothringen, kung av Neapel, titulär kung av Jerusalem och Aragonien inklusive Sicilien, Mallorca och Korsika. Han var inte så värst skicklig i att hålla fast vid titlar och länder som han ärvt. Däremot gynnade han kulturlivet och fick därför tillnamnet den gode: Le bon roi René. Han står staty i Aix. 

Imponerande medeltidsslott

Slottet i Tarascon som byggdes av René och hans far är imponerande utifrån där det balanserar precis på banken till Rhône. Det är hög wow-faktor att gå in på slottsgården och titta uppåt på de höga medeltidsmurarna. Därför gick jag lite bananas med kameran…

Ingen av bilderna är direkt användbara till något av mina pågående bokprojekt Mitt Provence eller Strövtåg runt Antibes, men jag vill ändå inte bara arkivera dem. Därför kommer ett urval av de konstigaste och mest oanvändbara här.

chefstomaten

Last updated on april 6th, 2022 at 01:42 e m