Det knoppas i Halland

Den senfärdiga våren har kommit mycket längre i Halland än den gjort i Täby. Gräsmattan är inte brun med enstaka gröna strån utan frodigt grön och redo att träffa gräsklipparen Rufus. Anledningen till att jag fått chansen att göra denna jämförelse (samt fika på Löfstad slott) är Tossens dop igår.

Tossen är Miss Es söta lillasyster. Kameran gick varm igår för att försöka fånga båda charmtrollen på samma bild. Det gick väl sådär kan vi säga. Tacka vet jag växter som står still och har samma min hela tiden – det ger fotografen en sportslig chans :-).

Mellan doplunchen och doptårtan gick jag en sväng i trädgården med macrot. Fritz och IT-konsulten har rätt många udda buskar och träd vars knoppar inte ser ut som vilka knoppar som helst. Utmärkta förutsättningar för läckra bilder.

Nu kan man ha lite synpunkter på var jag lagt skärpan någonstans. Macrot har mycket kort skärpedjup vilket gör att man behöver vara mycket noggrann när man rattar in skärpan. Om det då blåser, man är lite småtrött (lat) och fotar på frihand så – tja – det blir som det blir.

Men även om det nu inte är de mest fantastiska bilder som världen skådat så tycker jag de är lite småcoola. Ja busken med de mörka bladen ser faktiskt lite läskig ut.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)