Löfstad slott slår alla vägkrogar

Här kommer ett till tips för alla som färdas mellan Stockholm och Göteborg i bil; stanna på Löfstad slott utanför Norrköping. Värdshuset som är inrymt i den norra flygeln slår varenda vägkrog längs E4:an med hästlängder. Miljön hade varit värd att köra en omväg för men slottet ligger knappt ett stenkast från motorvägen. Enda nackdelen är att öppettiderna är begränsade – de har mest öppet mitt på dagen. Vintertid är det öppet kl 11-16 på helger och en timme kortare på veckorna.

Nu verkar de vara ganska flexibla, vi kom rusande kvart i fyra och oroade oss för om vi skulle få något kaffe. Det var inga problem, det satt fortfarande lunchgäster i matsalsdelen och de frågade om de skulle göra smörgåsar åt oss. Det hoppade vi över och tog för oss av kakorna som stod framdukade istället.

Lokalen där vintercafét är inrymt är inte det mysigaste i slottet så vi bar ut våra brickor och fikade på den fina innergården mellan huvudbyggnaden och de två flyglarna. Slottet byggdes på 1600-talet och har aldrig sålts utan bara ärvts. Numera drivs det av Östergötlands länsmuseum (ett av ställena jag jobbat på).

Senast jag besökte Löfstad slott cyklade jag dit (från Linköping) och åt inkokt lax med pressgurka. Det var så jag tränade inför Vätternrundan, jag cyklade runt bland slotten i Östergötland och fikade. Ett mycket trevligt sätt att uppleva våren på!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 21st, 2017 at 08:23 f m