Du fikar väl inte på Le Pain Français?

Göteborgs-Posten granskar just nu cafékedjan Le Pain Français; systematiskt utnyttjande av lönebidragsanställda, rädda ex-anställda, ifrågasatt förhållande till en viss handläggare på Arbetsförmedlingen (som råkar vara vänsterpartist – bra blogginlägg om detta hos Spazio), underlig hantering av kritiska frågor på deras Facebooksida och vägran att bli intervjuade. Inte direkt något skolboksexempel på krishantering.

Nåväl, caféer finns det gott om i Göteborg och det är bara att rösta med fötterna och fika någon annanstans. Själv slutade jag fika hos Le Pain Français för två år sedan. Anledningen var de troll som dök upp när jag recenserade caféet här på Tomatsallad. Jag tyckte alltid att dessa troll var en aning underliga men hade inte ork eller kunskapen att spåra dem. Hur som helst så hoppas jag att ingen fikar på den kedjan längre. Kan rekommendera nya Way Cup exempelvis istället. Inte för att jag har koll på hur de behandlar sina anställda men deras fika är i alla fall godare. Och Egg & Milk och DaMatteo har också bättre fika plus att de ställer upp i dagens GP och redovisar sina lönebidragare.

Mina inlägg om Le Pain Français.

Jag har gått med i en utmaning att blogga ett inlägg om dagen i etthundra dagar vilket gör att jag blandar ämnen ännu vildare än jag brukar göra. Häng med på upploppet, snart bara ett tjog inlägg kvar för detta var nummer 78/100 i #blogg100.

chefstomaten