En hälsning från Tourrettes sur Loup

Det kom ett trevligt mejl i min inkorg som tackade för en inspirerande blogg. Sådant piggar upp!

Avsändaren bor i den lilla byn Tourrettes sur Loup och är nybliven bloggare på Min franska hylla.

Tourrettes är känt som violstaden och om en dryg månad kommer ett gästblogginlägg från Fête des violettes. Tills dess kan ni njuta av andra vårblommor.

Lustig italiensk ost

Kocken har också  varit i farten och skickat bilder. Bland annat på den här märkliga tingesten köpt på marknaden i Menton igår. Det är en italiensk rökt ost som heter Scamorza affumicata. Snöret används för att hänga upp den på torkning.

Det är bra att jag får lite bilder att publicera för själv är jag djupt försjunken i projekt redigering. Senaste tiden har jag suttit framför datorn i princip varje vaket ögonblick, med korta pauser för att fylla på koffeinnivåerna eller mikra något färdiglagat. Det känns bitvis helt hopplöst. Igår lyckades jag dock få ordning på ett problemavsnitt som gäckat mig länge, något jag firade med att skura ugnen en stund.

På detta tema är det väl lika bra jag återvänder till manuset. Hej så länge.

chefstomaten