Färg på soppor

I en konversation om att blogga fick jag beröm för att min blogg är så himla proffsig. Det är förstås trevligt att höra men även jag var grön i början. Jag var helt vilse och visste inte riktigt vad jag skulle skriva om. Idag är jag glad över att mina första trevande inlägg är förpassade till glömskan.

I morse mindes jag exempelvis ett svamligt inlägg om röda linser. Jag kom ihåg det för att det handlade om att tänka sig för innan man slänger i gröna linser i soppan – färgen blir inte så aptitlig. På samma sätt kan det diskuteras om rödkål gör sig i en blomkålssoppa. Är man snäll kallar man färgen för lila men grått ligger också nära till hands.

Nu spelade färgen mindre roll när soppan skulle ätas. Får man sin soppa rykande het i en kåsa halvvägs runt Rönningesjön så smakar den helt fantastiskt gott oavsett färg.

Receptet är alltså kyla, trevligt sällskap och utsikt. Samt soppan i termos. Veckans soppa innehöll förutom blomkål och rödkål även grädde, buljong, rostad vitlök och rostad rödlök.

Det var andra måndagen i rad som Hårfagre och jag satsade på lunchsoppa med promenad. Förra veckans soppan var knallorange (morötter, kokosmjölk och röd curry – det är den soppan som egentligen ska innehålla röda linser).

Vi får se vad jag hittar på för soppfärg till nästa vecka. Gul? Blå? Svart?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)