Färg på soppor

I en konversation om att blogga fick jag beröm för att min blogg är så himla proffsig. Det är förstås trevligt att höra men även jag var grön i början. Jag var helt vilse och visste inte riktigt vad jag skulle skriva om. Idag är jag glad över att mina första trevande inlägg är förpassade till glömskan.

I morse mindes jag exempelvis ett svamligt inlägg om röda linser. Jag kom ihåg det för att det handlade om att tänka sig för innan man slänger i gröna linser i soppan – färgen blir inte så aptitlig. På samma sätt kan det diskuteras om rödkål gör sig i en blomkålssoppa. Är man snäll kallar man färgen för lila men grått ligger också nära till hands.

Nu spelade färgen mindre roll när soppan skulle ätas. Får man sin soppa rykande het i en kåsa halvvägs runt Rönningesjön så smakar den helt fantastiskt gott oavsett färg.

Receptet är alltså kyla, trevligt sällskap och utsikt. Samt soppan i termos. Veckans soppa innehöll förutom blomkål och rödkål även grädde, buljong, rostad vitlök och rostad rödlök.

Det var andra måndagen i rad som Hårfagre och jag satsade på lunchsoppa med promenad. Förra veckans soppan var knallorange (morötter, kokosmjölk och röd curry – det är den soppan som egentligen ska innehålla röda linser).

Vi får se vad jag hittar på för soppfärg till nästa vecka. Gul? Blå? Svart?

chefstomaten