En till hög med researchböcker (stön)

Meeeen det här var väl inte så lyckat? Jag lovade senast imorse att jag skulle prioritera att redigera klart Strövtåg runt Antibes, publicera boken och låta tålmodiga läsare äntligen lägga vantarna på den. Det går alltid att gräva fram mer kuriosa och ta en något fräckare bild, men den perfekta boken existerar inte. Någon stans måste man sätta stopp, säga att manuset duger och att alla år av research är tillräckligt. Jag har knallat runt med kameran i hand sedan 2009, jag har läst, jag har provsmakat och jag har filat på varenda formulering tjugohundra varv. Manuset måste duga nu (snart). Det är dags att andra får ta del av vad jag fått ihop. Eller hur?

Vad gör jag då därnäst? Jo jag utökar min redan tjocka trave med några nya researchböcker. Det är visserligen bara den översta om franska Rivierans historia och den understa om romerska Antibes som jag köpt idag. Den tjocka boken om andra världskriget köpte jag exempelvis två timmar innan jag åkte från Antibes i somras. Till mitt försvar: jag träffade författaren och då vore det oartigt att inte köpa ett ex (vi behöver kanske inte nämna att en kompis stämt träff åt mig och bett honom ta med ett ex av boken till mig?).

Lagt mycket tid på research

En flora behöver man ju alltid och egentligen borde jag skaffa någon bok om geologin. Dessutom finns det en fin bok om medeltida slott som jag är sugen på. Det enda som avhållit mig från att redan införskaffa den är att den är väldigt tjock och på franska. Det tar mig extremt lång tid att bokstavera mig igenom texter på franska så jag försöker att bara köpa dem om de innehåller många bilder eller ett synnerligen viktigt ämne (läs: romerska stenbumlingar). Det är ju inte så att jag inte redan har gjort en del research till den här boken…

En bild från 2011 med den research jag då gjort till ”Strövtåg runt Antibes”.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)