Ett steg framåt och ett bakåt för Tomatsallad

Jag ger inte upp i första taget. Därför grävde jag idag fram den kodsnutt som behövdes för att få bort det missprydsamma grå filtret på headerbilden. Klippte in koden på rätt ställe, laddade upp en färgglad bild och tryckte på spara. Ingen skillnad. Återigen en grådaskig bild. Hittade en annan kodsnutt och gjorde om manövern. Kollade resultatet och – wow – tjusig header där överst! Var riktigt glad i ungefär femton sekunder. Sedan klickade jag på rubrikerna i menyn.

Stön! Headerbilden stannade inte högst upp som en smal färgglad remsa under menyn utan blev en rörig bakgrund till ämnes-introduktionen. Samtidigt förändrades layouten. Ämnes-bilden krympte och texten blev centrerad istället för vänsterställd. Eh, öh – varför? Det blev helt oläsligt.

Introduktionsinfo på vanliga etiketter och ämnen

Headerbilden åkte ut igen för jag har lagt för mycket jobb på lägga in bra bannerbilder och skriva introtexter till  de ämnen och etiketter som jag använder flitigt. Detta för att de ska kunna fungera som förstasidor eller landningssidor för respektive ämne. Tomatsallad har ett fåtal trogna läsare som regelbundet tittar in men desto fler som hittar hit på grund av att de söker information om något jag skrivit. Jag försöker ständigt underlätta för båda kategorierna besökare att hitta läsning och stanna ett tag.

Syftet med att få upp böckerna högst upp var reklam. I några år hade jag annonser på Tomatsallad. Jag placerade annonserna så att de inte skulle störa så mycket vilket gjorde att de inte var speciellt påträngande och därmed blev intäkterna därefter. De genererade femhundra kronor till en tusenlapp om året. När jag hade tekniska problem så åkte de ut och de har inte återkommit. För de småsmulorna använder jag hellre bloggen som reklampelare för mina egna varor, vilket är böcker. Dessutom är jag lite stolt för när Tomatsallad startades drömde jag bara om att en dag se mitt namn på ryggen av en bok.

Får försöka få dit böckerna igen en annan dag. Några andra småändringar blir dock kvar, som storleken på rubriker och färg på länkar.

chefstomaten