Expressen gör Antibes i expressfart

En kompis uppmärksammade mig på att Expressen idag har en artikel om Antibes. (Jag länkar inte till den eftersom de inte har någon twingly-ruta för att visa bloggar som länkar till dem, istället tog jag en skärmdump).

Under rubriken Mångsidiga Antibes – mer än bara en badort tar Anders Pihl med läsaren runt på alla de klassiska sevärdheterna i Antibes på 24-timmar. Vi studsas som en ping-pong-boll mellan finkrog och strand via marknaden. Inget fel i de saker han lyfter fram (förutom Picassomuseet som jag envisas med att man kan hoppa över och att loppmarknad verkligen inte är min grej) men tempot reagerar jag emot.

En av poängerna med franska Rivieran är att ta allt lite piano. Avnjuta det i stillsam takt. Äta frukost i lugn och ro, sitta kvar en stund på uteserveringen och begrunda livet samt titta på de som går förbi.

Förmiddagen kan sedan ägnas åt att strosa runt lite, för all del gärna runt marknaden. En fransk gourmetlunch ska däremot inte kastas i på ynka 90 minuter och om man bara avsatt en timme för ett dopp så bör man satsa på någon av de centralt placerade stränderna, Gravette eller Ponteil, inte vandra bort till Garoupe. En iofs vacker promenad men tar nog en timme.

Förutom detta så tycker jag såklart att det är urkul när Antibes nämns i tidningar. Och förhoppningsvis kan den som blivit nyfiken på Antibes av artikeln i Expressen hitta mer om Antibes här.

På tal om marknaden så var det ju dit jag var på väg när jag fick höra talas om Antibes-artikeln. Får ta det långa benet före och se om det finns några fina grönsaker kvar. Den här bilden tog jag härom morgonen men det var innan de hade öppnat.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)