Firar Fritz med Cupcake

Idag är det Fritz födelsedag! Hurra hurra hurra hurra. Jag firar honom på distans i år också (snyft). Förra året vill jag minnas att jag gick till l’Ilette vilket jag räknar som Antibes näst finaste konditori (knappt slaget av Cottard).

Då köpte jag en citronmarängspaj. Efter en lång rad av experiment ville jag ha ett garanterat säkert kort. I år satt jag som bäst och funderade på vart jag skulle gå i år och vad jag skulle handla för något spektakulärt, när urvalet hastigt begränsades. Precis när det var dags för avgörandet i fälttävlan i OS så dog Orange.

Jag la därför snabbt datorn och kameran i en handsväska, tackade min lyckliga stjärna att jag gjort rudimentär morgontoalett idag (något som det annars är lite si och så med när jag jobbar intensivt) och spände på mig ett par sandaler.

Drog rakt ner till ett cupcakeri som jag brukar gå förbi varje gång jag köper en baguette på Hasselbach. Det har alltid sett så mysigt ut inuti, fast mer svenskt än franskt om ni förstår vad jag menar.

Cupcaken var många men jag pekade snabbt på den som var prydd med en blomma samtidigt som jag hörde mig för om deras wifi var i funktion. Först när jag satt mig och cupcaken kom på en liten bricka ihop med en cappuccino insåg jag att jag återigen firar Fritz med kombinationen citronkräm + maräng. Kanske är en ny tradition?

Caféet som heter Choopy’s visade sig inuti vara mycket större än jag kunnat ana från utsidan. Det är också luftkonditionerat och trevligt på alla sätt och vis. Klientelet är genomgående relativt ungt och hade det inte varit för att alla snackar franska skulle det lika gärna kunnat ligga i Göteborg.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)