Trumpetmannen har varit här igen…

Ikväll kom han förbi vår gata igen, mannen med trumpeten. Han kom förbi en kväll förra sommaren också. Kanske reser han runt längs Rivieran och avverkar en ort per kväll? Precis som förra året kom han i kvällningen, ungefär när fransmännen börjat fundera på middag. Förra året var jag själv fullt upptagen med att äta, och hämtade aldrig kameran förrän det var för sent. Något jag ångrade så i år skyndade jag mig efter kamera och teleobjektiv.

Det är sådana här gånger jag önskar att jag var lite vassare på franska. Helst skulle jag vilja rusa ner och intervjua trumpetmannen, vad är hans historia? Hur kommer det sig att han vandrar runt och spelar trudelutter på en trumpet. Grannarnas reaktioner är enklare att tolka. Först var det några som blev omåttligt irriterade på oljudet och det blev ett fasligt gräl. Där blev jag utsedd till en av hans supporters, en av de han spelade för. Efterhand växte publiken till antalet och folk började kasta ner påsar med pengar.

Repertoaren är inte superstor men till och med jag känner igen Viva Espania och Toreador-arian. Trevlig kväll med underhållning som kommer förbi.

Edit 4 augusti 2014: Han var här igen ikväll. Och är italienare.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on augusti 4th, 2014 at 09:46 e m