Augusti: mer träning och mindre jobb

Kan man ha nyårslöften så kan man väl ha ny månad-löften eller hur? Inte för att jag avgett något nyårslöfte de senaste nio åren men just i år har jag ett augusti-löfte: mer träning och mindre jobb. Bakgrunden är att när jag skulle sammanfatta juli månad konstaterade jag att det var alldeles för mycket jobb och på tok för lite träning. Nästan obefintlig mängd träning faktiskt och det går ju såklart inte. Jobbet är kvar oavsett hur mycket jag jobbar per dag men det går inte att skjuta upp och samla träningen till senare.

Mitt fina sportlife-kort som jag är så glad över kan jag inte använda eftersom jag är på flykt från Skanska. Men jag har ett helt Medelhav inom fem minuter och i hav kan man simma. Förra sommaren (även då på flykt) simmade jag mer eller mindre varje dag men i år var jag här nästan i en hel månad (två och en halv om man räknar att jag var här fem veckor i maj-juni) innan det igår var dags för premiärsimning. Det var så underbart att jag givetvis stack ner idag igen.

Och idag blåste det frånlandsvind vilket ger kallt men garanterat manetfritt vatten. Att glida fram genom klart grönt vatten, det är en helt fantastisk känsla. Visst märks det att jag är otränad, jag orkade inte alls så många längder längs Plage du Ponteil som jag är van och jag fick skavsår på insidan av armarna av bikinibanden. Så imorgon kanske jag ska satsa på någon annan träning, t ex en tidig morgonpromenad istället?

Så här såg det ut den morgon jag klev upp 05.30 för att fotografera hur Antibes skyddshelgon bars av tio barfota sjömän i procession genom Antibes. Kan ju vara värt göra om.

chefstomaten