Författarens bästa vän

Igår skrev jag att en författarens bästa egenskap är uthållighet. Det ligger förstås något i det men en författares allra bästa vän (förutom en hund) är många vänner. Tack vare många släktingar och vänner, samt vänner till vänner, spridda runt om i landet har jag fått reda på att Mitt Nice har blivit omnämnd i flera tidningar i helgen. Det är inga jätteuppslag men människor har läst, gillat och nämnt. Detta är för övrigt inget som är begränsat till tidningsfolk. Jag har fått reda på att massor av människor har rekommenderat boken till sina vänner som ska resa till franska Rivieran! Detta gör mig både glad och tacksam. Det är också det hemliga receptet till varför boken säljer så bra. Ett blått glatt bokomslag hjälper förstås till men det är framförallt att så många har tipsat sina vänner och kollegor om boken som gjort susen.

Varje gång jag tittar in på kategorin resor på nätbokhandeln så ligger Mitt Nice topp fem. Det är min bok och Motormännens vägatlas för Sverige respektive Europa som stadigt har parkerat i toppen. Hurra för nätbokhandeln!

Akademibokhandeln är lite trögare. Det vill säga flera av de butiker i Stockholm som köpte in den fick beställa in fler redan efter någon vecka. Detta berättade en hjälpsam tjej i en av mina lokala butiker för mig (vilket gjorde mig så glad att jag sprang och köpte en annan bok i butiken). Men i Malmö där jag just nu befinner mig, där har Akademibokhandeln köpt in alla titlar i serien utom just Nice. Och då kan den ju heller inte promenera ut från hyllorna.

Den översta bilden är ur Maggan Hägglunds senaste krönika i Tara. Nästa är Mikael Nilsson i Sundsvalls-Tidning och den sista är Aftonbladets söndagsbilaga, Jenny Alexandersson hade sammanställt den. Avrundar med ett citat ur Sundsvalls-Tidning.

Övehuvudtaget är detta en rikt illustrerad guidebok. Några av fotografierna har dessutom en personlig touch.

Stort tack för alla tips och bilder, ser ni något mer hojta gärna till mig!

chefstomaten