Författarträff i Menton

Igår hade jag en rasande trevlig kväll tillsammans med min kollega Bo Wiberg i Menton. Jag stötte på Bosses namn för första gången när jag läste boken Rivieraruffel. Med en sådan titel var jag bara tvungen att köpa boken (rekommenderar den för övrigt). Sedan träffades vi live under bokmässan 2011.

I förrgår twittrade jag ut en fråga: vad borde jag se på en utflykt österut till Italien? Bosse svarade Menton. Lite skumt tyckte jag först då Menton ligger i Frankrike, men när jag förstod att segelbåten som Bo och hans fru Cat bor på just nu ligger i Menton, blev det ett stop i Port Garavan på återresan.

Jag hade fått en exakt angivelse med hamn, ponton och bryggplats, så det var bara att passera skyltarna att bryggorna är strikt reserverade för båtägare och trava på. Fick ett varmt välkomnande av hela familjen, inklusive schäfern Tequila (som var den som var piggast på att vara fotomodell).

Skriva är i mångt och mycket ett ensamt arbete och därför är det extra roligt att träffa kollegor för att bolla allt från skrivtips till idéer på hur man ska marknadsföra och sälja sina böcker. Vi hann också gå husesyn på båten, avhandla våra favoritställen längs franska Rivieran och hur det är att bo och resa i Afrika. Bo och Cat har bott och rest i just dessa delar av världen och det är där Bosses böcker utspelar sig. Härlig kväll som gick fort.

Dessutom fick jag med mig en present hem i form av två böcker. Tack Bosse, ser fram emot att sätta tänderna i böckerna.

 

chefstomaten