Fortsatt byggflykting undan Skanska

– Kommer du hem något mer i det här livet?
– Är det inte dags du kommer hem snart?
– När kommer du hem? Ölen väntar!!!

Frågorna hopar sig och jag måste erkänna att jag längtar hem till Göteborg. Solen, färska croissanter och skriv-retreat i all ära, det är väl fint på alla sätt och vis att jobba miljarder timmar per dygn och att solen skiner från en klarblå himmel varje dag (förutom just den dagen jag skulle bli brun). Men jag saknar mina vänner!

Skype och sociala medier är fint men ibland vill man sitta med en latte i samma rum och snacka. För att inte tala om att det snart är rippremiär i Härjedalen. Dags packa ihop och åka hem alltså? Nja. Inte riktigt. Jag fick nämligen ett mejl.

Ditt inlägg slår huvudet på spiken. Undrar om det är Skanska som är ansvarig för lerhålen utanför din dörr. Jag menar nog radhusbygget. Där ser nu ut som dammar i en kräftodling.

Kräftodling lät ju lite småkul men lerhål utanför dörren lät mindre mysigt så jag skickade ut fotograf Stefan Karlsson på uppdrag. Det hans kamera fångade fick mig raskt att packa upp resväskan igen och skrinlägga alla tankar på hemfärd. Det var inte så att han hittade en helvetesmaskin, han hittade två.

En vanlig pålningskran och så en som dunkar ner plåtkanter. Han rapporterar också att den senare väcker honom – och han bor en bit ifrån bygget och inte som jag inom måttbands-avstånd ifrån. De verkar dessutom köra tvåskift med mackapären. Om det är för att de hyrt dem av sig själva per timme eller om de ska ta igen förlorad tid då bygget stått stilla i en månad är oklart.

Stefan avslutade sin rapport med:

Och håll dig borta så länge du kan. Inte för att jag inte vill att du skall komma hem, utan mer för din egen skull…

Det ska alltså bli två sjuvåningshus här. Vad tror ni? Kommer Miss E:s ännu ofödda syskon hinna börja skolan innan de saktfärdiga ¤%&/()=)(/&%¤%&/-(översätt till valfria svordomar)bolaget Skanska blir klara och jag kan flytta hem igen?

(Alla foton: Stefan Karlsson)

chefstomaten