Fortsatt vackert (men långt) att vandra längs La Brague

Kommer ni ihåg i somras att jag skrev att jag åkte till Biot för att förbereda en vandring? Men hela området var avstängt på grund av brandrisk så jag kunde inte komma ner till La Brague och se hur området ser ut efter den stora översvämningen 2015. Förförra helgen var jag där igen och konstaterade att brandavspärrningen var hävd. Jag gick dock aldrig ner utan åkte istället vidare för att leta efter en bra plats för en buss att släppa av passagerare närmare själva stigen. I Biot måste man börja med 500 meter asfaltvandring och sådant är ju inte speciellt kul. Jag hittade en stor och bra parkering en bit närmare Valbonne. Parkeringen låg precis vid grönsalladen men nedfarten därifrån till de riktiga stigarna var brant utan den nybyggda trappa som finns vid Biot.

Därför valde jag att ändå starta veckans vandring med en grupp i Biot. Jag och reseledaren hade tagit till fyra timmar till vandringen, vilket är mer än de 3 h och 15 minuter som det ska ta att gå till Valbonne enligt skyltningen, men mindre än de fem timmar som det tog mig senast.

Vi fixade att gå mellan Biot och Valbonne på fyra timmar men det blev ganska svettigt ett tag och det blev aldrig tid till någon fikapaus. Istället för att berätta skrönor om livet i Frankrike ägnade jag mig mest åt att peka på karta hur långt vi hade kvar. Ska jag göra om det någon gång med en stor grupp så ska jag avsatta fem timmar, eller kapa lite på turen. Det var stenigare och sämre underlag än jag mindes. Enligt M minns jag dåligt.

Hur som helst så var kameran med och jag knäppte en hel del bilder i farten. När objektiv och kamera hann med så blev bilderna helt fantastiska. Det är här man verkligen märker finessen med fullformathus. De som togs på gående personer hade jag behövt vrida lite på inställningarna för att få skärpa i, något jag inte hade tid med.

Tid är en allmän bristvara. Nu dags att åka till Gourdon för dagens tur. Den har jag provat olika varianter av i två helger så jag hoppas på fin vandring.

chefstomaten

Last updated on februari 14th, 2021 at 08:17 f m