Fotat kor och kyrkor i Herrljunga

Idag har jag varit ute på uppdrag av VimleWebb och tagit bilder till sajten iherrljunga.se. Uppdraget var öppet – fotografera Herrljunga så varierat som möjligt i format som passar till sajten. Hur kul som helst men också höga krav. Vad är typiskt för Herrljunga och vilken typ av bilder kan behövas till sajten? Jag har dessutom en tendens att snöa in på ett ämne i taget och exempelvis bara fota franska katterrimfrostiga rosor eller vad jag nu råkar fastna för. Jag är rädd att kor och kyrkor är aningen överrepresenterade i dagens bildskörd…

Jag håller på och laddar in bilderna medan jag skriver detta och snart vet vi svaret. Jag vill till mitt försvar säga att jag har fotograferat fyra sorters kor och det kan nästan ses som koterapi. Eventuellt är jag numera botad från min koskräck?

Kyrkor finns det precis hur många som helst i Västergötland. De är i allmänhet gnistrande vita och gör sig väldigt fint på bild i sned marssol. Alltså måste de också fotas. Jag har dock inte fotat varenda kyrka jag stött på. Urvalet har gjorts mycket strikt. Har jag haft teleobjektivet på kameran har jag kört förbi men om vidvinkelobjektivet var på så har jag stannat.

En klok strategi för så här mycket fick jag med av Herrljunga kyrka med teleobjektivet.

Lika vita som stenkyrkorna är, lika röda är klockstaplarna av trä. Och gissa vad. De har också fastnat på bild :-).

Fyrahundrabilder har laddats in hittills. Jag har alltså en del att gå igenom och leverera men det får nog bli imorgon för jag är rätt trött efter att ha kört sisådär 25 mil kors och tvärs i Herrljunga kommun. Det var nära det inte blev speciellt långt alls för jag blev påkörd rätt nära hemmet. Bakifrån. Pansarkryssaren är som namnet antyder dock en rätt rejäl bil och dessutom försedd med dragkrok. En del plåt att knacka ut på den påkörande bilen.

Nu! Var bilderna inladdade. Räkneverket stannade på 432. Nu ska jag se om det mest är kyrkor och kor på bilderna eller om jag minns fel. Behöver också en bild eller två för att pynta inlägg 48/100 i #blogg100 (det här alltså).

Uppdatering. Jodu, nog var det många kor alltid. Och kyrkor. Och tåg. Och en massa annat som jag inte orkade glo igenom just nu. Sådär vidare värst bra vet jag inte om de var. Ramlade dock över de här bilderna. Man måste ju leka lite också.

Typ sätta vidvinkelobjektivet under en frälsarkrans (tog ett par stycken, de blev mindre sneda med tiden).

Den här illustrerar det vanligaste förekommande underlaget idag; is.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)