House of Eden – inredningsaffär med café i Herrljunga

Tänk en hel våning i ett stort trähus överbelamrat med tofsar, ljus, ramar, kuddar, lampor, porslin, servetter, konstgjorda blommor, gardiner,  hyllor, glas, ljusstakar, krokar, skyltar, vaser, böcker och alla andra upptänkliga inredningspryttlar (och rätt många till). Töm ett rum och gör café av det. Drömställe eller en smula klaustrofobiskt? Lite av varje faktiskt.

House of Eden ligger precis vid järnvägsstationen i Herrljunga och jag kom inlufsande på min stora fotoexpedition väl påbyltad med extra allt krönt med stor dunjacka och ryggsäck med hela fotoutrustningen. Jag navigerade väldigt försiktigt och förväntade mig att när som helst skulle något hörn av jackan eller ryggsäcken knuffa ner något ömtåligt i golvet trots att jag har många års erfarenhet av ryggsäck och egentligen rätt god koll på hur stor plats den tar.

Efter att ha saxat mig in och ut från toaletten (plus!) så sjönk jag sakta ner på en klassisk caféstol i caférummet. Efter att ha försiktigt lösgjort mig från kamera, ryggsäck och jacka kunde jag röra mig lite mer obehindrat.

Det är självservering på House of Eden, man brygger sitt eget kaffe, plockar åt sig de sötsaker man vill ha och betalar i kassan när man går. Caféet får plus för atmosfären, toaletten och inredningen. Minus för påste och att det inte fanns minsta tillstymmlse till ostfralla eller liknande.

Ska vi klassificera detta som caférecension eller utflyktstips? De var hur som helst inlägg 49/100 i #blogg100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)