Läsarbrev: buss till Esterelbergen

Det kom ett brev med en fråga.

Hejsan, har köpt en timeshare ut på udden mellan St Rapahel och Agay. Jag skulle vilja veta om du har tips på bussar som går upp i bergen till mysiga byar från ST Raphael när man har tröttnat på sol och bad.
Måste man till Agay för att kunna komma upp i Esterelbergen? Vi var uppe på Pic de L’ours i somras. Hälsningar Annelie

 

Gratulerar till ert nya boende! Tyvärr har jag inte örnkoll på bussnätverket i den delen av Rivieran. Men utifrån hur det funkar på de delar jag känner till, så skulle jag gissa att det går någon buss på väg D1098 längs kusten relativt ofta. Alla bussar kostar €1 och man måste vinka för att bussarna ska stanna på hållplatsen. Tåg kan också vara ett alternativ. Går längs kusten med otrolig utsikt. Tåget är snabbare än buss men stannar inte på lika många platser förstås.

För att komma upp i småorterna en bit från kusten är det troligen buss från de större orterna som gäller. De turistmässigt mest kända orterna ligger i området ovanför Nice och Cannes (exempelvis St Paul och Mougins) men jag är övertygad om att det finns många vackra platser norr om St Raphaël också.

De gånger jag har vandrat i Esterelbergen har jag haft tillgång till bil och utgått från Theoule-sur-mer (ort närmast från Antibes) men de vackra röda bergen är översållade av vandringsleder så jag tror det i princip bara är att kliva av buss eller tåg och börja gå :-) En karta kan dock vara bra för så vet ni var ni kommer ner till vägen igen. Ett annat tips är att skaffa den gröna broschyren här bredvid. Finns helt gratis på turistbyrån och i den är många vandringsleder utmärkta.

Missa inte Fréjus (sammanväxt med St Raphaël), där ska finnas många intressanta lämningar från romartiden (har jag läst, har dock inte varit där ännu).

Lycka till och hör gärna av dig och tipsa mig om dina favoriter!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)