Franska hantverkare är tidiga

Alla som har läst Peter Mayles böcker om Provence vet att franska hantverkare har en helt egen tidsuppfattning. De kommer när det passar dem och tar långa luncher som involverar en hel del vindrickande. Av denna beskrivning kan man dra slutsatsen att det gäller att beväpna sig med tålamod. Mitt tips är att också se till att man är vaken, påklädd och har huset redo för hantverksbesök åtminstone en timme före den tid som de tidigast angett för att dyka upp. Första gången trodde jag det var ett udda fall men nu börjar jag se ett mönster.

Vi har nät igen

Jag tror jag muttrade häromdagen över trasigt nätverk. Efter otaliga omstarter av routern som envist fortsatte att blinka rött dag in och dag ut återstod att kontakta Orange. För att göra en lång historia kort så skulle en fransktalande tekniker komma mellan 13 och 18. Istället kom två nätverkstekniker, varav den ena pratade engelska, precis när jag lagt upp mat för att äta lunch vid halv tolv.

Så vitt jag kunde se gjorde de inte så mycket annat än precis det jag hade gjort men den röda lampan blev grön och jag kunde äta min pissaladière.

Morgonstund har guld i mun. Eller i varje fall kan man experimentera med soluppgång bakom växt. Måste ta reda på vad de heter, de förekommer på mer än en bild. De blommar normalt lite senare under sommaren. #RuntAntibes #MittNice #soluppgångiMedelhavet

Så nu kan jag kolla väderprognoser, spara mina bilder, slå upp saker jag undrar över, kommunicera med omvärlden och alla de andra tusen grejerna jag saknade när jag var nätlös. Hurra!

Något som dock går sämre är bloggandet. Det senaste felet på bloggen är att det inte går att ladda upp bilder. Mina instabilder åker som vanligt in automatiskt men andra bilder får jag inte upp utan att gå omvägen runt webbhotellets filhantering.

Nåväl, jag får väl fortsätta skriva om mina instabilder då. Det här är soluppgång över Medelhavet. I centrum finns en liten grön blomma som förekommer på många av mina havsbilder eftersom de växer på murarna längs havet. Jag tror jag ska ha som projekt att försöka hitta ett namn på dem.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)