Fy f-n vad här ser ut (Vänortsgatan, SKANSKA)

Jag är hemma igen. Och trots alla föresatser om motsatsen så tog det mig mindre än 30 sekunder att bli på dåligt humör. Alltså vi pratar miserabel nedstämning på trappsteget till klinisk depression. Fy fan vad här ser ut!

Jag har hållit mig borta en månad och hade något hopp om att det där djävla bygget skulle gjort några som helst framsteg under tiden. Helst flyttat härifrån. Ersatt sin lervälling med snygga planteringar. Nu är jag här: pålningsmackapären är utbytt mot en kran. That’s it. All annan skit är exakt densamma. Stort hål, avstängd väg, högar med bråte överallt, staket och avspärrningar. Jag tror tamejsjutton att cykelbanan flyttat ännu närmare sen sist.

HÄR GÅR JU FÖR HELVETE INTE ATT BO!!!!

Medalj till alla som överklagar byggen

I höstas lyssnade jag på – tror det var Jonas Ransgård – som på Global Forum berättade att det skulle bli svårare att överklaga byggen i Göteborg i framtiden. I genomsnitt så försenas nämligen ett bygge i åtta-nio år för att olika bakåtsträvare ska överklaga än det ena än det andra. Jag nickade och höll med. Dumma rättshaverister som försenar viktiga samhällsförbättringar som bostäder, nya vägar och liknande.

Hahahaha! Nu vet jag bättre. De som överklagar byggen är inte bakåtsträvande rättshaverister, de är förutseende och kloka människor som borde få medalj av kungen för det jobb de lägger ner!

De har nämligen förstått att det inte spelar någon roll huruvida det i någon avlägsen eventuell framtid blir bättre, de vet om att vad än byggbolagen påstår så är ett bygge en seg sörja som får överklaganden att framstå som rena formel-1. De har också förstått att det inte går att bo kvar när ett bygge flyttar in i ens hem.

VAR FAN ÄR VÅRA EVAKUERINGSBOSTÄDER!!!!!!!!!!!

Mitt råd: överklaga, fly eller bomba SKANSKAs huvudkontor

Tips till alla läsare av bloggen. Om ni hör ett knyst i er lokaltidning, hos frissan, i protokoll från kommunfullmäktige om att det ens diskuteras ett bygge i närheten av där ni bor så rekommenderar jag följande.

1) Sälj. Fort som f-n. När bygger väl dragit igång är ert hem både obeboelig och osäljbar (till någon vettigt pris).

2) Överklaga. Leta reda på skyddsvärda insekter, kulturhistoria eller vad som helst. Krama ett träd.

3) Om ovanstående inte funkar, ja då återstår köpa mycket konstgödsel och spränga SKANSKA (eller valfri annan) byggherre i luften.

Det sistnämnda kanske låter lite brutalt men tro mig, att bo mitt i ett bygge driver en människa till nivåer av desperation han/hon inte trodde fanns. Och jag har kommit fram till att bränna ner det lokala försäljningskontoret eller gå loss på maskinerna med slägga som jag skrev om tidigare i höstas, det leder ingen vart. Det försenar ju bara det evighetslångsamma bygget ännu mer.

Däremot om man jämnar SKANSKAs huvudkontor med marken, det borde ge effekt. Jag kan erbjuda deras VD ett skrivbord hemma hos mig. Så får han på egen hand med egna ögon och öron uppleva vad som genererar vinst till hans aktieägare. Och får han inte lite förståelse och lär sig hänsyn på kuppen, så står jag redo med gjurtjärnspannan. Jag känner verkligen för att drämma till någon just nu.

chefstomaten