Gårdagens 13-åring

MEN! Hur kunde jag bara glömma av gårdagens stora händelse? Att min kära kära favoritpromenadkompis fyllde 13? Ajajajaj! Många minuspoäng för den missen. Kan jag skylla på att vederbörande inte har Facebook och att jag därmed inte blev påmind om begivenheten? Jag är rädd att huvudpersonen själv skulle muttra om att jag saknar sinne för prioriteringar och borde lägga lite mindre tid åt att studera topplistor hos nätbokhandeln (jo bara för att jag lovat att inte blogga om dem betyder tyvärr inte att jag slutat lägga tid på dem – men de är rolig läsning).

10853115_1749089801983084_49560299_n

Det är faktiskt tack vare Facebook som jag skriver det här. Facebook har rullat ut en ny funktion ”den här dagen”. Varje morgon dukar Facebook upp vad jag har delat på min vägg för ett år sedan, två år sedan, tre, fyra och så vidare. Och imorse visade det sig att jag för två år sedan hade delat ”igår fyllde hunden 11”. Det hade ju varit mycket bättre om jag två dagar tidigare hade delat ”imorgon fyller hunden år”, så hade jag blivit påmind i tid. Får se om jag kan fira honom på rätt dag nästa år. Får börja med att hålla tummarna för att det blir ett nästa år, redan när han fyllde 11 hade han uppnått en aktningsvärd ålder för sin ras och nu är han en gammal hund. Men lika rolig kompis som någonsin även om varken han eller jag springer lika raskt som förr. Han kan också få för sig att strejka lite om han tycker att snön är för djup att pulsa i. Då sätter han sig på rumpan och tittar åt ett annat håll. Här är han dock med på noterna.

10986171_891564504198016_1299512589_n

Det som gör honom till en sådan fin kompis är att han är den kelsjukaste hunden i världshistorien (minst), i största allmänhet är väldigt social och dessutom en synnerligen effektiv mat- och sovklocka. När vi är sambos (vi har ett deltidsförhållande och lever inte ihop jämnt) så finns det någon som påminner mig om att äta, sova och ta pauser från datorn. Han går inte att stänga av som andra larm gör (om man försöker slutar det bara med att han går och hämtar något han inte får och tuggar i sig det – jag har förlorat både skidpjäxor och en iZettle på att jag inte lyssnade). Han släpar också ut mig i skog och mark med en viss regelbundenhet. Hela projekt mindre stress och mer balans i livet får sig en rejäl skjuts när vi är tillsammans.

Grattis i efterskott! Blir du nyfiken kan du läsa hans egna ord på sin elvaårsdag.

Det var ju inte så många som var lika fascinerande av gårdagens skorsten som jag är. Därför återgår jag till trän, spegling i vatten och morgonsol. Som extra bonus har vi en hund med. Synd bara att tavlan förstörs av fula hus i bakgrunden. Tog fler bilder med snyggare byggnader men då var inte modellen med på noterna.<br /> #mölndalsån #MölndalsPosten #kleinermünsterländer #trädspegladeiå

chefstomaten