Godmorgon världen!

Hurra vad kul det var att vakna imorse! Jag tror jag väcktes av en hackspett – övervintrar sådana? Bör jag gå ut och leta efter hackspetthål? Förresten, de lever väl av insekter, borde de inte dra till varmare nejder då så här års? Och i så fall vad är det som jag tyckte lät som hackspett? Vid närmare eftertanke så är det inte alls en hackspett, sådana har jag hört och de låter mycket högre. Det här är nog snarare talgoxarna jag såg hoppa runt på fönsterblecket igår (tyvärr inte med kameran i närheten).

Ok, nog med funderingar. Jag har redan varit ute och fotat lite. Frost och solsken är ju en trevlig kombination. Bara att lyfta kameran, hålla den still och vrida in skärpan. Alla foton tagna med macro 100 mm och manuellt fokus. Jag brukar sätta på live view, öka på 5 x och vrida till något i bilden blir skarpt.

Vad nu då? Har jag börjat vattenmärka bilder med namn? Nej inte egentligen men den inställningen råkade vara ikryssad när jag exporterade bilderna och jag har lite brådis för att ut och fota mera så den fick vara kvar.

chefstomaten