Har jag nämnt ljuset?

Efter att i flera dagar ha suttit klistrad framför datorn och filat på mitt historiekapitel har jag skickat det till Kocken för en koll om det börjar likna något eller ej (han har läst det i några tidigare inkarnationer också). Funderar nu på om jag ska angripa vin eller konst. Eller kanske ta och se mig omkring lite. Jag har nu varit här i ett par veckor och förutom en promenad till Juan les Pins en kväll har jag hållit mig i Antibes.

4581094e031d11e382f822000a1fbd33_7

Både vin, konst och utflykt lockar. Men på tal om konst passar det rätt bra att lägga upp några till bilder på det fantastiska ljuset på franska Rivieran. Det som lockade konstnärer hit.

De två första bilderna är tagna på morgonen nere i parken Albert 1. Morgonsolen skiner på en liten trappa som går ner till den minimala stenkanten nedanför muren. De gröna växterna som är så fula resten av året har fräscha gröna blommor. Vilken dag som helst kommer bladen att börja skifta i rött och gult.

3020b192036511e3a8c922000a1fc80c_7

Nästan samma vy som den överst fast i det rosa-blå kvällsljuset som får mig att tänka på Monet.

9c4c871c038b11e3987d22000aaa0a97_7

Den stor yachten som skymtar är Eclipse, intill nyligen världens största fartyg. Jag vet inte riktigt varför den ligger på redden istället för inne i Port Vauban (som är nästan tom) men en teori är att ägaren (den rike ryssen som äger Chelsea) demonstrerar. För ett par år sedan när han kom hit var det fullt i hamnen och han fick inte plats hur han än bönade

chefstomaten