Hills golfbana i vårvinterskrud

Det var ett tag sedan jag testade ett nytt skidspår. En envis förkylning har satt käppar i hjulet och förra helgen var jag funktionär på Vasaloppet (en egen historia som jag ska bespara er men nästa år ska jag hålla mig i spåret). Nu var det sista chansen för i år, kanske för flera år, att åka skidor i Göteborgstrakten – den ville jag inte missa!

Flera inlägg på skidspår.se rekommenderade skidspåren på Hills golfbana i Balltorp. Den senaste rapporten var daterad i tisdags så jag undrade hur hårt mildvädret tärt på snötäcket sedan dess. Grönskan utanför dörren gjorde att jag trodde att det skulle vara kört och var beredd på ett långt letande efter snö. För detta ändamål hade en bil rekvirerats.

Men Hills överraskade med ett heltäckande snötäcke där resterna av maskinkörda spår var fullt synliga. Så det var bara att slänga på mjuk valla och ge sig av. Provade sprayklister på ena skidan och VR75 på den andra. Klistret visade sig vara lite överdrivet, jag fick fullt fäste med båda skidorna men skidan med burkvalla fäste utan risk att stå på öronen när klistret högg fast.

Efter en stunds glidande genom vackra vyer mötte vi en pappa med tonårsson. De hade givit sig av ut på skaren vid halv nio (jag räknade snabbt ut att de varit ute i fyra timmar) och åkt runt tre sjöar. Lät som en fin runda. Jag utnämer vårvintern till den allra bästa årstiden. Sol, vita vidder, fåglar som kvittrar men inget pollenelände – kan det bli bättre?

Hur står sig Hills jämfört med övriga jag provat: Delsjö, Partille och Herkulesgården? Det är svårt göra en rättvis bedömning då vädret och föret varierat högst väsentligt. Är man bilburen finns rejäl p-plats och maskingjorda spår i vacker lagom flack mjukt kuperad terräng. Extra plus för att man vid god snötillgång kan ge sig av ut på en riktig långtur med golfbanan som utgångspunkt. Restaurangen serverar dessutom goda luncher men det är ett annat ämne.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on december 16th, 2017 at 06:55 f m