Kebab i Lesjöfors

kebab

Lesjöfors är en bruksort längs riksväg 26, Sveriges allra längsta riksväg. Enligt Wikipedia är Lesjöfors den 674:de största tätorten i Sverige. Det kan översättas till: inte speciellt stort. Gasar man på efter Filipstad är det lätt att man når Vansbro utan att ha märkt att man passerat igenom Lesjöfors överhuvudtaget. Det finns ett nedlagt bruk. Ett museum med en toalett dedikerad till Björnjägaren. Och så finns det en pizzeria. Inredningsmässigt uppfyller den alla kriterier på landsortspizzerian som gud glömde. Men ge den en chans. Blunda om du måste. För kebaben är rent gudomlig. Jag kanske ska lägga in brasklappen att jag kanske inte varit fullständigt objektiv när jag provätit, jag har varit hungrig som en varg (björn?). Men kebabrullen är stor, brödet är alldeles nybakat och det är rikligt med allt.

Att jag vet detta är en ren slump. För ett år sedan var vi på väg hem från Mora och närmade oss Filipstad. Jag insåg att ifall jag inte gjorde något radikalt skulle jag hamna på hotell John med en tallrik överkokt pasta, alltför gamla nachos eller någon annan delikat anrättning. När jag såg pizzerian svängde jag därför raskt av och gick in trots att plastträden i fönstret sände ut stora varningssignaler. Det var det bästa jag ätit den helgen. Så ett år senare när jag var ute på samma resa svängde jag av igen, den här gången tyckte jag att inredningen var retrokitchig.

chefstomaten