Ingen riktig sommar utan havsbad

Ingredienser för äkta sommarkänsla: stora mängder jordgubbar, salta bad samt middag på en klippa. Långa cykelturer bland sommarblommor samt rejäla portioner med glass i nybakade strutar hjälper också till. Häromkvällen lyckades jag pricka av ett par av dessa när min fotokompis Johan drog iväg mig till Amundön på kvällskanten.

Jag hade egentligen parkerat mig i soffan och avslutat dagen (i själva verket hade jag aldrig börjat den utan hade legat i soffan hela dagen med datorn på magen.) Jag hade inte en tanke på att resa mig ur soffan. Det hade nog egentligen inte Johan heller men så började vi prata om andra kvällsutflykter vi gjort och att man kanske borde passa på och bada innan det fina vädret försvann.

Sagt och gjort så drog vi iväg till Amundön med en pizza. Det kanske inte var riktigt lika kulinariskt som det en del andra människor hade packat ner. Men vi tog åtminstone med oss vårt skräp och la i en papperskorg, vilket är mer än man kan säga om andra. Värst såg det ut där två unga killar från något mellanösternland suttit.

Det såg ut ungefär som om de tagit innehållet i en kebab och sedan gjort sitt yttersta för att sprida ut innehållet över så stort område som möjligt. En kullvällt cola-flaska och några pappmuggar låg också kvar som om det var självklart att någon kvinna skulle komma efter och städa upp efter dem.

Synd för Amundön är en verklig pärla. Det var många som hittat dit i sommarkvällen. Några paddlade, andra badade. Jag är väldigt glad att vi kom iväg medan det var badväder.

Några fler badutflykter har det inte blivit. Vädret har inte lockat och jag blev lite matt efter min helgtur med allt bilköande. Jag har utnyttjat det mindre goda vädret till att försöka komma ifatt med bokföring och annat pappersarbete. Det är inte speciellt kul men nödvändigt. Lite nöjd över att jag tog tag i det. Även nöjd över att jag varit ute och tränat två gånger uppe på Safjället. Det var länge sedan jag var där, kände knappt igen spåret som jag en gång i tiden sprang varenda dag.

Men nu får det gärna bli sommar på riktigt. Hittills har jag inte varit helt igenom framgångsrik med mitt projekt att ha semester. Den senaste veckan har jag lagt för många timmar framför datorn med ett manus för att det ska kunna kallas semester.

 

chefstomaten