Inspirerande vara publik på Babel

”När Jessika Gedin presenterats, då tar vi en vi älskar Babel-applåd.” Vi träningsapplåderade alla lydigt helt enligt instruktionerna. Vi fick också träna på att fnissa och skratta spontant på kommando.

Jag var publik på Babelinspelning igår. Det var överraskande roligt av flera skäl. Jag hade just inga förväntningar. Jag har ju (host) aldrig ens sett programmet men jag har tänkt ibland att jag kanske borde, nu när jag gett ut två böcker. Men det enda tvprogram som jag följer regelbundet är Vinterstudion.

Hur hamnade jag i Babelpubliken? Jo när jag nu har rymt diverse borrande och tagit min tillflykt till Stockholmsregionen så tänkte jag att det är ju bra att jag äntligen kan jobba ifred men vore det inte roligare om jag också hade lite social samvaro? Sagt och gjort, tack vare Facebook har jag återknutit kontakten med min gymnasievän Hårfagre som återvänt till the scene of the crime efter några år utomlands. Hon gillar John Irving och när hon läste att han skulle gästa Babel beställde hon två biljetter.

Jag är som bekant alltid för att se nya ställen och det var hur kul som helst bara att komma till tevehuset och se hur en tvstudio ser ut. Att Hårfagre både hämtade mig och parkerade exakt utanför entrén (alltså vi hade kortare att gå än John Irving som kom i taxi) gav en extra lyxig känsla.

John Irving och Bodil Malmsten sa mycket klokt

Det var roligt att se hur studion ser ut och arbetet bakom kulisserna med kameror och smink. Sedan var det också intressanta gäster. Både Bodil Malmsten och John Irving sa mycket klokt om att skriva. Jag tyckte dagen var så bra att det blev inte mindre än tre blogginlägg. Det du precis har läst, ett om John Irving och ett om Bodil Malmsten.

Vi satt rätt högt upp.

Det krävs mycket utrustning för att spela in ett tvprogram.

Grannstudion.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)